Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, construit după doi ani 

Alături de hotel va fi construită şi biserica de gheaţă la marginea lacului Bâlea.

Turiştii se vor bucura anul acesta de un nou hotel de gheaţă la Bâlea Lac, după doi ani de pauză în care pandemia nu a permis acest lucru. Pasionaţii de călătorie şi aer curat vor putea vizita cel mai nou hotel de gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est. Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile, primii oaspeţi ai hotelului de gheaţă Bâlea Lac din sezonul 2022 – 2023 vor putea sosi în Ajunul Crăciunului. Alături de hotel va fi construită şi biserica de gheaţă la marginea lacului Bâlea, potrivit ziare.com.

Construcţia noului hotel va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri.

Cel de-al şaisprezecelea sezon al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” va avea ca temă Europa, urmând ca fiecare cameră a viitorului hotel să poarte numele unei capitale europene.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea un bar şi un restaurant, unde turiștii vor putea consuma diverse mâncăruri sau băuturi, ce vor fi servite în diverse pahare și farfurii din gheaţă. Hotelul va fi cel mai probabil,  o structură modulară, formată dintr-un hol central, unde va fi amenajat barul și vor fi amplasate mesele restaurantului , şi mai multe camere tip „igloo”, conectate între ele prin mici coridoare. În câteva zile, echipa de arhitecţi va finaliza munca de creaţie cu designul camerelor şi împreună vom stabili forma finală”, spune Arnold Klingeis iniţiatorul proiectului.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri Acesta se construiește în fiecare an, în timpul iernii, în perioada ianuarie – martie, din blocurile de gheață luate din lacul Bâlea.

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș, județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m² și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală. Cea mai veche atestare a unei ascensiuni în acest masiv a fost consemnată de către doctorul G. Lindner în jurul anului 1700, în regiunea Bâlea-Valea Doamnei. Înainte de anul 1750 o nouă mențiune precizează prezența în zonă a căpitanului Jacob Zultner, cu scopuri geografice și legate de trasarea graniței.

Oamenii ar putea locui pe Lună încă din acest deceniu, susține NASA