Dragoș Pătraru crede că Iohannis ar trebui acuzat de crime împotriva umanității

„Gluma aia proastă cu ”nu degeaba am venit cu mască” mergea s-o faceți la congresul PNL, domnule iresponsabil”, I-a reproșat acesta președintelui Klaus Iohannis

Dragoș Pătraru / foto: preluare Pagina de Media

Imediat după anunțul întârziat al președintelui Iohannis, referitor la noile restricții aplicate „de luni”, jurnalistul Dragoș Pătraru a publicat un mesaj tranșant pe pagina sa de Facebook, în care îl condamnă pe acesta că ar s-ar fi trezit un pic cam târziu. De altfel, Pătraru nu este singura figură publică care a semnalat acest aspect, mulți alții remarcând cinismul ieșirii publice, de aseară.

Dragoș Pătraru: „Nu pare că avem vreo mare urgență, din declarațiile președintelui. Ședință de urgență pusă azi la 17,30, după declarațiile de ieri. Mhm, acolo, ceva restricții de luni, noaptea, vacanță școlară tot de luni, pare că Iohannis și-a asumat încă niște zile cu câte 500 de morți. Unde-au fost atâtea, ce mai contează încă 2000 de morți acolo, nu?”

Jurnalistul este de părere că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o președintele a fost să spună, la momentul respectiv, că a învins pandemia. „Deși el, președintele, a spus în iunie că am învins pandemia, iar prim-ministrul a declarat pe 24 august că valul al patrulea va fi pantaloni scurți, nimic din ce n-am văzut până acum, Iohannis a repetat azi că oamenii sunt de vină pentru situația actuală”, a mai scris Dragoș Pătraru.

Acesta a remarcat inclusiv declarația președintelui, referitor la masca pe care a purtat-o ieri, în timpul intervenției, fiind de părere că masca ar fi trebuit purtată la congresul PNL. „Nu mai zic de imbecilitatea acestei ședințe. Practic, Iohannis a stat de vorbă acum pentru a găsi soluții fix cu ăia despre care a zis ieri că sunt vinovați pentru că mor atât de mulți români. A discutat cu piromanii despre cum ar putea fi stins focul pus de ei. Dar logica a fost ucisă de ceva timp în procesorul prezidențial.

Iar gluma aia proastă cu ”nu degeaba am venit cu mască” mergea s-o faceți la congresul PNL, domnule iresponsabil.

A, da, și prostia asta, că vaccinul te scapă de boală! Nu, nu te scapă de boală, inteligentule! Te ajută mult vaccinul, în sensul că iei boala mai greu, o dai mai departe mai greu, ai șanse mult mai mari să scapi cu o formă ușoară sau medie, dacă faci boala, în cele mai multe cazuri nu mori chiar dacă faci o formă gravă, de-astea. Deci, un fel de Șoșoaca pe invers este acest habarnist Klaus Iohannis. Ce sens mai are să te lupți cu fake-news-urile când președintele țării este un izvor nesecat de știri false. Vai de noi!

După ce se termină nebunia, acest om trebuie pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității în gestionarea crizei Covid. A, stai, că am uitat, nu mai avem Justiție, s-a dat ordinul ăla pe unitate…”, a mai scris Dragoș Pătraru.

Citește și: Diana Șoșoacă și spectacolul morții de la „Nasta”