Premierul Orban este de părere că școala online poate ajuta la scăderea numărului de noi cazuri de infectări, prin reducerea interacțiunii din fața școlilor.

„Învățământul a trecut în online și aici se reduce atât interacțiunea dintre elevi cât și interacțiunea dintre părinți. Erau foarte multe interacțiuni între părinți. Ați văzut de multe ori în imagini că părinții nu respectau regulile”, a afirmat Orban, prezent la Pitești.

Acesta a precizat că evaluările cu privire la evoluția epidemiei se face săptămânal, pentru o mai bună acuratețe a datelor.

„Evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână, nu analizăm de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce privește prezentarea de către DSP-uri a rapoartelor. Ele nu sunt neapărat culese de pe ziua anterioară. Poate să fie recoltat exudatul nazofaringian și cu două zile înainte și testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a mai spus Orban.

Capitala a intrat de marți sub scenariul roșu, cu școala online, după ce incidența cazurilor de infectări au trecut de indicele de 3 la mia de locuitori.

Citește și: Nicușor Dan, contestat de consilierii PSD

#News