Australia, afectată de un val neobișnuit de căldură de primăvară

Temperaturile vor depăși valori record

Canicula
Canicula sursa foto pixabay

Valul de căldură de primăvară care afectează mari părți din sud-estul Australiei, inclusiv Sydney, se va intensifica, a anunțat biroul meteorologic, așteptându-se ca temperaturile să atingă un maxim de până la 16 grade Celsius peste media lunii septembrie, potrivit g4media.ro.

Australia trece printr-un val de căldură în creștere, care s-a acumulat în interiorul țării în interiorul outback-ului în weekend și care va dura probabil până miercuri în statele Australia de Sud, Victoria și New South Wales.

Biroul de Meteorologie a declarat că se așteaptă ca mai multe recorduri de început de primăvară să fie doborâte în următoarele câteva zile, calificând căldura ca fiind „foarte neobișnuită pentru luna septembrie”. „Nu este așteptată o amânare a căldurii până miercuri începând, deoarece un front rece mai puternic traversează statele din sud-estul țării”, a precizat duminică Biroul de meteorologie într-o postare pe Facebook. Căldura și-a pus amprenta asupra alergătorilor de la maratonul de la Sydney de duminică, 26 de persoane fiind transportate la spital și aproximativ 40 tratate de serviciile de urgență pentru epuizare din cauza căldurii.

 Temperaturile din vestul orașului Sydney ar trebui să atingă luni 36 de grade Celsius, înainte de a scădea la aproximativ 22 de grade Celsius joi, potrivit previziunilor biroului meteorologic.

Valul de căldură a crescut, de asemenea, riscurile de incendii, mai multe regiuni având un grad de pericol de incendiu „ridicat”, iar autoritățile au îndemnat locuitorii să se pregătească pentru incendii de vegetație. Aproximativ 50 de incendii de iarbă sau de tufișuri ard în New South Wales, dar toate au fost puse sub control. Australia se pregătește pentru o primăvară și o vară mai călduroase în emisfera sudică în acest an, după ce posibilitatea unui El Nino s-a întărit, iar meteorologii au declarat că evenimentul meteorologic s-ar putea dezvolta probabil între septembrie și noiembrie. Scandal cu furci și topoare într-o localitate din județul Bihor