Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, afirmând că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, acuzând aliații NATO că „șantajează” Moscova cu utilizarea armelor nucleare, potrivit g4media.ro.

Președintele rus a declarat că vor fi asigurate „condițiile pașnice de organizare a referendumurilor” în zonele ocupate, administrațiile de ocupație din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pentru alipirea la Rusia

  Potrivit lui Vladimir Putin, consultările populare vor începe vineri și se vor încheia pe 27 septembrie. Moscova susține inițiativa, dar nu controlează niciuna dintre aceste regiuni în întregime. „Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie.În ceea ce privește chestiunile financiare pentru apărare, suntem hotărâți să rezolvăm fără întârziere. Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru, iar unii politicieni iresponsabili vorbesc nu doar de a asigura Ucrainei arme cu rază lungă, care vor fi capabile să lovească în Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, vorbim de zonele de graniță, Belgorod. Folosesc drone strategice, avioanele fac operațiuni de recunoaștere, iar Washington și Bruxelles vor să mute operațiunea militară pe teritoriu rus”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin: Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe

Președintele rus a subliniat că trebuie acordată o atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniție.

„În baza acestor informații vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Herson, Zaporojie. Există o linie lungă de contact militar de peste 1.000 de kilometri și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați”, a mai spus Vladimir Putin.

Marea Britanie a început pregătirea funeraliilor care vor avea loc în cazul morții regelui Charles