Lucian Romașcanu

În urma controversatei afirmații a purtătorului de cuvând PSD, Lucian Romașcanu, social democrații au anunțat că acesta a fost suspendat din funcția pe care o deține. Romașcanu ar fi gafat înaintea unei conferințe de presă, cu o zi înaintea congresului PSD. Neglijând faptul că microfoanele erau deschise, acesta a comentat, la un moment dat, „O să mai primească o p… în c… toți”, referindu-se la jurnaliștii de față.

Transcriptul controversatei conversații a lui Lucian Romașcanu

Da-i aiurea. De ce nu vin, nu-nțeleg
Să nu-l piardă pe Ciolacu
A! De-aia, da
Da, da’ îi un pic jignitor. Ai purtător de cuvânt care vine să îți dea niște informații
Corect
Dacă ăla îți spune no comment, ce faci? Nu dai nimic?
Sau se urcă în mașină, nu zice nimic ce faci tu?
Ce faci cu publicul tău care vrea informații?
Voce: Da…

Romașcanu: Da’ unde-i omul nostru de la cameră, frate? Unde-i omu’ nostru de la tehnic?
(Voci cu explicații)
Romașcanu: Păi nu e sus

Nesimțire incredibilă
Ăsta e sfârșitul unei frumoase prietenii
Păi pe bune
Romașcanu: O să mai primească o p… în c… toți
Nici aia, poate le place
S-ar putea.
Suntem singuri.
Nu, da’ este incredibil așa ceva”, este transcriptul conversației care a scandalizat opinia publică, se arată, potrivit Digi24.

Ulterior demiterii sale din funcție, Lucian Romașcanu a postat pe pagina sa de Facebook următoarele: ”#scuzepublice. Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în spațiu privat și într-o conversație privată, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint scuzele de rigoare. Repet, daca a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade. Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu. Mulțumesc pentru înțelegere! PS. înțeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spațiu privat, își aleg cu mare grijă cuvintele…”, a scris Romașcanu pe Facebook. 

Citește și: Romașcanu, nervos după ce Dancă a depus contestația la CCR

#News