Gabriela Firea

Potrivit analistului politic Cozmin Gușă, Gabriela Firea s-ar afla, în momentul de față, în fruntea oricărui „clasament” mai mult sau mai puțin oficial. Ceea ce e cu adevărat interesant este că, atât sondajele PSD, cât și cele ale PNL o dau pe aceasta drept câștigătoarea alegerilor locale din Capitală. Ce-i drept, cu o diferență de 5 procente între cele două sondaje, însă în mod clar înaintea principalului său contracandidat, Nicușor Dan.

Cozmin Gușă: „Băse s-a mișcat slăbuț”

„Poziția și scorul” la Bucuresti, cu o săptămână înaintea începerii campaniei. Modificări importante: FIREA și NICUȘOR, CREȘTERE UȘOARĂ, BĂSE PE PANTĂ DESCENDENTĂ!

La anunțul candidaturii lui Băse, emoția generată a avut ca și consecințe creșterea opțiunii pentru acesta la o cotă de +20% (certificată de un sondaj rapid CATI, plus anunțată chiar de Băse la Digi24), respectiv scăderea scorului lui Firea și Nicușor la cote de cca 35% Firea, respectiv -30% Nicușor.

Am primit azi cifrele sondajelor interne ale PSD și PNL, care zic în felul următor:

Sondaj PSD: Firea 43%, Nicușor 34%, Băse 15%.

Sondaj PNL: Firea 38%, Nicușor 30%, Băse 14%.

Diferența între cifre rezultă și din faptul că în cazul PSD procentajul este calculat dintre toți cei care și-au exprimat opțiunea, respectiv la PNL, dintre cei care au zis că merg sigur la vot. Și bineînțeles, diferența se explică parțial și din „dedicația” institutului de sondare pentru cel care plătește …

Concluzia: Băse s-a mișcat slăbuț, pierzându-se mai mult în detalii de tip politicianist, n-a ambalat motoarele la maximum în calitate de candidat la primărie; pe românește, a mângâiat-o mai mult pe Firea decât s-o atace, respectiv a schimbat bezele cu Nicușor, de frica vuvuzelelor care-l acuzau de blat cu Firea. Adică NICI PE CAL, NICI ÎN CĂRUȚĂ, atitudine care-i poate fi fatală, pentru că intrarea în campanie cu scor sub 20% și pe trend descendent, îl va transforma din PROTAGONIST în OUTSIDER, rămânându-i să joace doar miza intrării PMP în CGMB. Nu-i chiar de condamnat, cunoscătorii știu că atunci când joci mai multe mize simultan, riști să rămâi CU IZMENELE ÎN VINE. Iar Băse are multe de apărat și de negociat subteran, moștenire grea din perioada celor zece ani în care a guvernat România, daar și STATUL PARALEL. Și mai aud că, de săptămâna viitoare, o să-i vină la decont mai multe note de plată …

Aștept sondajele de săptămâna viitoare, și-apoi o să fac previziuni despre mersul campaniei și rezultatul final.”, scrie Cozmin Gușă.

Citește și: Gabriela Firea: „ Orașul e la doar un click distanță”

#News