Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează: Au apărut variante falsificate ale medicamentului Ozempic

Medicamentele contrafăcute pot reprezenta un pericol pentru sănătate

Ozempic
Ozempic pag de FB

Medicamentul Ozempic, devenit cunoscut ca o metodă de slăbire la nivel mondial, are mai multe variante contrafăcute, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Medicamentul este cunoscut uneori ca ”injecţie de slăbit”, în ciuda faptului că principalul său scop este tratamentul diabetului de tip 2, potrivit ziare.com.

OMS a afirmat că medicamentele contrafăcute pot reprezenta un pericol pentru sănătate

Organizaţia i-a sfătuit pe oameni să cumpere medicamentul doar din surse sigure, precum un medic, şi nu de pe site-uri obscure sau prin intermediul reţelelor de socializare. Ingredientul activ din Ozempic – semaglutidum – îi ajută pe cei cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Însă injecţia săptămânală transmite creierul că organismul este sătul, astfel că medicamentul îi ajută pe oameni să slăbească reducând nevoia de a mânca. Oameni care nu suferă de diabet au obţinut medicamentul pentru a scădea în greutate. Acest lucru a dus la penurie pentru pacienţii cu diabet de tip 2 şi a creat o piaţă pentru medicamente contrafăcute. OMS a afirmat că monitorizează raportări în creştere privind Ozempic falsificat în întreaga lume din 2022.

Loturi contrafăcute au fost confiscate de autorităţi în Marea Britanie, SUA şi Brazilia.

”(Îi sfătuim pe) specialiştii din sănătate, autorităţile de reglementare şi public să fie atenţi la aceste loturi contrafăcute de medicamente”, a afirmat dr. Yukiko Nakatani, directorul general adjunct al OMS pentru medicamente esenţiale şi produse pentru sănătate. OMS a avertizat că unele injecţii contrafăcute ar putea să nu conţină semaglutidum deloc, iar alte ar putea să conţină alte substanţe, precum insulina, ceea ce duce la efecte ”neprevizibile”.

”Aceste produse contrafăcute pot avea efecte negative asupra sănătăţii oamenilor”, a arătat OMS. Agenţia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a confiscat un lot de Ozempic contrafăcut în octombrie anul trecut. Acesta intrase în ţară de la livratori autorizaţi din Austria şi Germania şi părea să aibă ambalaj original. O versiune mai puternică de Ozempic a fost dezvoltată special pentru scăderea în greutate şi este pusă pe piaţă ca Wegovy. Aceasta este oferită la clinici specializate în reducerea greutăţii din cadrul sistemului naţional de sănătate din Marea Britanie.

Popescu Piedone, urare din inimă pentru Ilie Năstase: Ilie, prieten bun, te îmbrățișez și te apreciez!