Femeie salvată de pe Vârful Omu de către salvamontiști

Ea născuse în urmă cu câteva zile și nu era echipată de munte

O femeie care a născut în urmă cu câteva zile a fost recuperată de pe Vârful Omu de salvamontiști. Ea a urcat acolo împreună cu alte trei persoane, fără care vreuna dintre ele să fie echipată de munte, a transmis Salvamont Bușteni, potrivit digi24.ro.

Cei patru turiști din Vâlcea aveau pantofi sport și hanorace subțiri, în condițiile în care drumul spre Vârful Omu este în continuare acoperit cu zăpadă.

 Femeia, care născuse de curând, era foarte aproape să intre în hipotermie, așa că grupul a apelat la salvamontiști pentru a putea coborî. În ajutorul lor au venit echipaje de la serviciile din Buşteni, Prahova și Dâmboviţa.

„Vremea capricioasă cu ploaie, vânt puternic și vizibilitate redusă i-au determinat să ceară ajutor salvamontiștilor. În plus, fata din grup, mămică de numai câteva zile, era epuizată și se afla la un pas de hipotermie. Puțin mai devreme, salvatorii din Bușteni și Prahova au predat victimele colegilor din Dâmbovita care acum le coboară spre Peștera”,  a transmis Salvamont Bușteni.  Descoperire științifică: Ciuperci şi bacterii care degradează plasticul