Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității

Până astăzi sunt 14.000 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului acordat în cadrul programului

Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității, a declarat Gabriela Firea, care le felicită pe proaspetele gravide și pe partenerii lor. Potrivit ministrului Familiei, se pot depune în continuare solicitări pentru decontarea a 15 000 de lei pentru FIV.

Gabriela Firea: Suntem la zi cu înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 și până acum. Până astăzi sunt 14.000 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului. Avem resurse financiare suficiente.


Toată echipa direcției Familie din minister depune eforturi pentru a analiza documentele trimise și pentru a vă putea da, cât se poate de repede, informații legate de stadiul dosarului, dacă au fost completate totul corect sau dacă au fost depuse toate actele necesare. Potrivit ministrului Familiei, sunt deja 3.800 de dosare declarate eligibile și peste 3.200 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Cuplurile infertile folosesc deja aceste vouchere. Până acum, cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului.

Gabriela Firea: Mă bucură numărul destul de mare de doamne care au realizat deja proceduri de embriontransfer și avem deja doamne care au rămas însărcinate. Le felicit pe toate și abia aștept să aflăm noutăți când vor veni pe lume copiii mult doriți.

Din nefericire, sunt și situații în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes și cuplurile au depus dosarul pentru încă o șansă. „Putere și curaj în continuare, pentru că așa cum am mai anunțat doamnele și cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru. Vă rog ca și în continuare să citiți cu atenție informațiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Urmați toți pașii din regulament, trimiteți toate documentele semnate, folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site și scrieți acolo unde trebuie “conform cu originalul”, pentru a nu risca să pierdeți timp prețios pentru dumneavoastră. Mă bucur foarte mult că Programul Național Social pentru Creșterea Natalității are succes și dă roade!”, a declarat Gabriela Firea.

Șofer cu cetățenie româno-ucraineană, descoperit în Vama Siret când încerca să scoată din România 6 tone de tutun de narghilea