Şapte bărbaţi din Constanța și Mehedinți, arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate

Ei au oprit un autoturism care se deplasa pe Valea Cernei, i-au dat jos pe pasageri şi i-au dus în pădure, apoi au plecat cu maşina

Şapte bărbaţi din judeţele Mehedinţi şi Constanţa, cu vârste între 20 şi 54 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate după ce, în urmă cu trei luni, au oprit un autoturism care se deplasa pe Valea Cernei. Ei i-au dat jos pe pasageri şi i-au dus în pădure, apoi au plecat cu maşina, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit IPJ Mehedinţi, la data de 28 ianuarie, ora 00,20, Poliţia oraşului Baia de Aramă a fost sesizată, de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Izverna, cu privire la faptul că trei bărbaţi, în timp ce se deplasau, cu un autoturism, pe DN 67D, au fost opriţi în trafic, moment în care mai multe persoane ar fi spart geamul şi ar fi sustras cheile autovehiculului şi telefoane mobile.

„Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mehedinţi a reieşit că trei bărbaţi, cu vârste între 20 şi 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriţi în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul.

Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu feţele acoperite cu cagule şi purtând mănuşi, care şi-au declinat calitatea oficială, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft şi a unor substanţe lacrimogene, au reuşit extragerea ocupanţilor autoturismului oprit.

Ulterior, prin întrebuinţarea unor acte de violenţă şi ameninţări, cele trei persoane au fost imobilizate şi transportate pe un drum adiacent şi izolat, fiind deposedate de telefoane mobile şi de cheile autoturismului”, informează IPJ Mehedinţi. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Poliţiei oraşului Herculane, au fost identificaţi bănuiţii, fiind vorba de 7 bărbaţi, cu vârste între 20 şi 54 de ani, iar Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziţie domiciliară, 7 dintre acestea în judeţul Constanţa, iar unul în judeţul Mehedinţi.

Șofer cu cetățenie româno-ucraineană, descoperit în Vama Siret când încerca să scoată din România 6 tone de tutun de narghilea