Adeverinţele medicale sau avizele epidemiologice, prezentate doar la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că elevii şi preşcolarii trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice eliberate de medicul de familie doar la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba mai exact despre creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăseşte în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nr. 2508/4493 din 2023.

”Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică