Renate Weber / Foto: Facebook

Avocatul Poporului, Renate Weber ține cu tot dinadinsul ca scandalul cu privire la persoanele de peste 65 ani să fie clarificat, pentru a nu mai exista loc de interpretări. După cum bine știți, ideea potrivit căreia persoanele cu vârsta de peste 65 ani ar urma să fie izolate suplimentar a iscat controverse în spațiul public. Cu toate că nu există niciun fel de informație oficială în acest sens, oamenii au dezbătut îndelung subiectul – pe bună dreptate, oarecum.

Astfel, în lipsa declarațiilor oficiale, cele menite să le explice oamenilor dacă această idee este una bazată pe un proiect concret de ordonanță sau nu, Renate Weber îi îndeamnă pe Klaus Iohannis și pe reprezentanții Guvernului să dea lămuriri în privința subiectului (sensibil) al momentului.

Renate Weber: „Avocatul Poporului solicită Președintelui României, Premierului și Grupului de Comunicare Strategică să liniștească populația”

”În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiții, în care persoane în vârstă își exprimă temerea în legătură cu așa-zisele planuri și declarații ale unor oficialități din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor și din locuințele lor.

Având în vedere rolul Avocatului Poporului de garant constituțional al drepturilor și libertăților,

Având în vedere seriozitatea temerii create de răspândirea în spațiul public a posibilității de aplicare a unei măsuri care amintește mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populații vulnerabile,

Având în vedere că Decretul privind instituirea stării de urgență și cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informații false și obligă autoritățile la acțiune pentru a informa corect,

Avocatul Poporului solicită Președintelui României, Premierului și Grupului de Comunicare Strategică să liniștească populația și să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opțiune în România.”, declară Renate Weber.

Citește și: Victor Ponta îl iartă pe Cercel, însă nu și pe Tătaru

#News