Renate Weber, „copilul” lui Liviu Dragnea?

Andrei Lupu, unul dintre liderii mai mici din USR PLUS, i-a aruncat cuvinte grele Renatei Weber, căreia îi cere demisa „de urgenţă" din funcţia de Avocat al Poporului, acuzând-o că ar apăra pensiile speciale

În urma acuzațiilor aduse la adresa ei, scaunul de avocat al poporului ocupat, în acest moment, de Renate Weber, pare să se clatine din ce în ce mai mult. După ce liderul Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban, cerea de urgență destituirea acesteia din funcție, un alt lider, de data aceasta unul mai mic, de la USR PLUS, a decis să-și declare public (online, pe Facebook) nemulțumirile ce o vizează pe Weber. Andrei Lupu, deputat din partea alianței politice mai devreme menționate este de părere că „dacă ar avea un minim de decenţă politică şi de respect pentru cetăţeni, Renate Weber ar demisiona de urgenţă”, potrivit unei știri inițiale EpochTimes.

Deputatul Andrei Lupu crede că „Renate Weber este un produs al epocii Dragnea, al războiului anti-Băsescu”

Și nu de acum… ci „de acum mai bine de zece ani”. Astfel, Lupu pare convins de faptul că Renate Weber este „un om politic crescut şi hrănit de o cultură politică a dezbinării”, având stricta misiune, asemenea lui predecesorului Victor Ciorbea, să servească intereselor de partid. „Principala ocupaţie a acestor oameni este să folosească instrumentele procedurale pe care le au la îndemână pentru a învârti şi împiedica schimbarea necesară în societatea românească”, a mai declarat Andrei Lupu.

„Renate Weber a fost inventată pentru puterea ei duplicitară de a pretinde că cei care sunt furaţi sunt hoţii. Ea e cea care a atacat la Curtea Constituţională impozitarea pensiilor speciale. Din poziţia ei de Avocat al Poporului, nu doar că putea face aşa ceva, dar este în acelaşi timp printre beneficiarii unui astfel de cadou făcut de nişte politicieni iresponsabili”, a completat deputatul USR PLUS.

Citește și: Ciolacu și PSD nu o lasă pe Renate Weber „din brațe”