PSD îl sfidează pe Cîțu și anunță că va depune amendamente le buget

Sorin Grindeanu a spus că PSD ar avea soluția unui buget alternativ care demonstrează contrariul a ceea ce afirmă premierul Florin Cîțu, susținând, de asemenea „că se poate mai bine decât spune coaliția”

PSD are intenția de a depune o serie de amendamente la buget, a anunțat prim-vicepreședintele social democraților, Sorin Grindeanu, adăugând că „nu ar fi deloc adevărat că nu se poate, că nu sunt bani, cum susține Cîțu”, anunță Mediafax. „Există o alternativă mai bună la actualul buget de austeritate”, a completat, în cursul zilei de duminică, într-o conferință de presă, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai spus că PSD ar avea soluția unui buget alternativ care demonstrează contrariul a ceea ce afirmă premierul Florin Cîțu, susținând, de asemenea „că se poate mai bine decât spune coaliția”. Cu toate că bugetul alternativ propus de PSD se încadrează, cu aproximație, în același deficit și cu venituri bugetare puțin mai mari decât cel anunțat de Florin Cîțu, social democrații vin și ceva nou, și anume cu creșterea gradului de colectare a taxelor ca măsuri a combaterii evaziunii fiscale.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD: „Povara austerității este pusă pe salariații bugetari, pensionari și studenți”

„Consiliul Fiscal i-a spus lui Cîțu că nu poți crește o economie doar cu austeritate și că este nevoie și de o creștere a veniturilor bugetare. Consiliul Fiscal a spus că Guvernul nu are de gând să crească colectarea veniturilor la buget. România rămâne țara din UE cu cea mai mică pondere a veniturilor din PIB: 31% față de media de 46% în UE. Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, de arieratele neîncasate la buget de peste 35 miliarde de lei”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Amendamentele de buget propuse de PSD vizează, și creșterea alocațiilor pentru cei mici din data de 1 martie, de la 427 de lei la 600 de lei, pentru copiii până la 2 ani și copiii cu handicap și de la 214 de lei la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani. Și cu toate că astfel de măsuri nu au fost auzite pe vremea când social democrații se aflau încă la guvernare, acum PSD cere bani de la buget pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și, respectiv, a 50 de centre de asistență medicală de specialitate.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a anunțat că deja a fost aprobat bugetul pe anul 2021, iar acesta urmează să fie trimis în Parlament pentru a fi aprobat. Tot Florin Cîțu este cel care declarat că își dorește ca parlamentarii să nu depună amendamente, dorință de care se pare că social democrații nu țin cont.

Citește și: Renate Weber, „copilul” lui Liviu Dragnea?