Magistraților nu prea le convine de Iohannis și îl contestă

În lumina ultimelor numiri la Înalta Curte de Casație și Justiție și DIICOT, „Inițiativa pentru Justiție” alege să îl critice dur pe președintele țării, Klaus Iohannis. Reamintim că în fruntea ÎCCJ a fost numită Gabriela Scutea, în timp ce la șefia DIICOT, Giorgiana Hosu, în ciuda faptului că CSM s-ar fi prununțat împotriva acestor numiri.

Astfel, magistraților nu le prea convine faptul că Iohannis a ales să treacă peste avizul negativ dat de CSM și să-și urmeze planul până la capăt.

”Fidelă principiilor care ghidează activitatea magistraţilor şi susţinând obligativitatea respectării de către Statul Român a recomandărilor MCV, Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie” a hotărât să promoveze acţiune la instanţa de contencios administrativ, cu solicitarea de anulare a actelor de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cu nesocotirea avizelor negative emise de Consiliul Superior al Magistraturii”, transmite asociaţia.

Citește și: CSM n-are voie să dea like-uri #rezist

Inițiativa pentru Justiție condamnă, de asemenea, și numirile în cele mai importante funcții ale statului ale președintelui Iohannis, declarând că acesta ar fi încălcat de mai multe ori recomandările Comisiei Europene, cât și pe cele ale Comisiei de la Veneția.

”Având în vedere informaţiile false apărute în spaţiul public referitoare la pretinsa participare a doamnei procuror Gabriela Scutea la întâlniri cu înalţi oficiali europeni, cu ocazia protestelor magistraţilor români de la Bruxelles din 4 aprilie 2019, proteste generate de modificările aduse legilor justiţiei, Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie” precizează că la întâlnirea cu dl Frans Timmermans, comisar european, dna procuror Gabriela Scutea nu a participat, iar pretinsa întâlnire cu dl Antonio Tajani, parlamentar european, nu a avut loc”.

Noi ne întrebăm unde erau aceștia în momentul în care Tudorel Toader alegea să acționeze împotriva Comisiei de la Veneția?

#News