Șeful Direcției de Mediu din Primăria Capitalei a fost demis pentru că a avizat defrișarea unor arbori. Este vorba despre un aviz pentru defrișarea a 22 de arbori din centrul Bucureștiului.

Directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria București, Alexandru Nicolae, a ajuns în atenția Primarului General, Nicușor Dan, care a declarat că spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus.

Spațiul unde a fost avizată defrișarea arborilor se află în apropiere de Șoseaua Kiseleff 45, iar în această zonă au fost făcute demersuri pentru demolarea unor case vechi, cu scopul construirii de blocuri.

Nicușor Dan: ”Am reușit să oprim această defrișare la timp”

L-am eliberat din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp”, a transmis, joi, Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Pe terenul din Șoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 și există o grădină, copie în miniatură a Grădinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcțiunea de spațiu verde amenajat pentru grădină. Importanța grădinii este subliniată de studiul istoric realizat pentru clădiri și grădină, mai scrie sursa citată.

Anunțul în legătură cu demiterea lui Alexandru Nicolae din funcția de Directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei a fost publicat și pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan.

Nu este prima inițiativă de acest gen a Primăriei Capitalei. La sfârşitul lunii noiembrie 2020, Nicuşor Dan a suspendat pentru 30 de zile un funcţionar de la Direcţia de Mediu. Motivul, ca și în cazul de față, a fost un aviz de defrişare pentru grădina unei case din Kiseleff 45.

Citește și: 2021: Cărți aruncate într-un container de gunoi și trimise la topit

#News