Permisul de conducere categoria B, valabil şi pentru motociclete, în anumite condiţii

Deţinătorul permisului trebuie să aibă vârsta de 24 de ani împliniţi

Motocicleta
Motocicleta sursa foto poixabay

Camera Deputaţilor a adoptat marți un proiect de lege care prevede că permisul de conducere categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă. Legea merge la promulgare, potrivit digi24.ro.

Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

„Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, prevede proiectul de lege reexaminat, și adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

 Adeverinţa obţinută se înscrie în Registrul naţional al cursanţilor gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informaţia deţinerii acesteia se transmite pe cale electronică Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări în vederea introducerii menţiunilor corespunzătoare în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, stipulează actul normativ. 

Deputaţii au adoptat astfel legea pentru completarea art. 24 indice 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată la cererea preşedintelui României. Camera Deputaţilor este for decizional. O furtună cu intensitatea unui uragan va afecta România în câteva zile