O furtună cu intensitatea unui uragan va afecta România în câteva zile

Furtuna urmează să îşi facă efectul în perioada 21-22 decembrie

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

Furtuna Pia, aşa cum a fost denumită de meteorologi, va afecta mai multe ţări din Europa, printre care şi România, în următoarele zile. Furtuna va avea intensitatea unui uragan, potrivit unei avertizări meteo, potrivit stiripesurse.ro.

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni care acționează în apropierea Crăciunului.

 Furtuna urmează să îşi facă efectul în perioada 21-22 decembrie 2023 şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h. Administraţiile de meteorologie din mai multe ţări europene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia.

În Olanda, specialiştii au emis o avertizare meteo cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt. Şi România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales în vest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi un viscol puternic în zona de munte, în acest weekend. Acord privind reforma legislației migrației în blocul comunitar, la nivelul UE