Comisarii ANPC au găsit carne expirată în stațiunile de pe Valea Prahovei

Oficialii ANPC avertizează că nu există toleranţă faţă de asemenea proceduri ale unora dintre firme.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care fac controale în această perioadă pe Valea Prahovei, au descoperit din nou carne expirată la unii dintre operatorii economici. Oficialii ANPC transmit că nu există toleranţă faţă de asemenea proceduri ale unora dintre firme, potrivit ziare.com.

”Încă întâlnim astfel de produse în acţiunile de control desfăşurate în cadrul Comandamentului de iarnă Valea Prahovei. Pentru operatorii economici ca aceştia toleranța este 0”, a scris, luni seară, pe Facebook, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Ion Iordăchescu a postat pe reţeaua de socializare şi fotografii care arată carne expirată de peste două săptămâni, descoperită în urma controalelor efectuate de către comisarii ANPC  în stațiunile de pe  Valea Prahovei.

Comisarii ANPC fac controale în cadrul Comandamentului de iarnă, o acțiune desfășurată anual în urmă căreia sunt verificați operatorii economici din zonele turistice. Președintele ANPC face apel la consumatori înainte de a face orice cumpărătură, în aceste zile în care oamenii se pregătesc pentru Crăciun și Revelion. „În afară de obligația de a informa consumatorii, cred că cea mai importantă obligație a acestei autorități este să vegheze la siguranța și la protejarea intereselor economice ale consumatorilor”, a spus președintele ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) înfiinţează Comandamentul de iarnă care, în premieră în acest an, va acoperi zone destinate vacanţei de sezon din 6 zone ale ţării. 

Potrivit unui comunicat al ANPC, cele 6 zone acoperite de Comandament sunt Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane – Rânca şi Cluj – Băile Felix. Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023, perioada în care structura va fi activă, să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişți şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

„De-a lungul anilor în care s-au desfăşurat comandamente, s-a creat falsă impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere. Nimic mai fals! Înţeleg să consiliem şi să îndrumăm operatorii economici noi pe piaţă sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activităţii desfăşurate de aceştia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simţ comercial, se vor aplica sancţiuni în funcţie de gravitatea celor constatate. A nu-ţi respecta consumatorul ce îţi trece pragul pentru că invoci necunoaşterea legii nu poate fi o scuză şi nici o justificare. Românii au ales alte destinaţii de vacanţă pentru că, în timp, serviciile puse pe piaţă de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public. Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie, înlocuiţi saltele şi cearceafuri, acolo unde este nevoie, şi trataţi turiştii ca pe membrii familiei voastre”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Două femei bolnave de cancer obțin în instanță dreptul la tratament