Aplicație pentru promovarea turismului în Munții Apuseni

Muntii apuseni
Muntii apuseni sursa foto pixabay

S-a lansat aplicația Apuseni, o inițiativă unică pentru promovarea turismului în Munții Apuseni. Din 4 iulie, turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie în inima Munților Apuseni prin intermediul proiectului „Apuseni Treasure Hunt”, potrivit g4media.ro.

Este o inovație digitală, ce are la bază un concept interactiv de promovare a turismului din zonă, inițiat de ONG-ul Apuseni Spirit.

Prin intermediul Aplicației, turiștii vor găsi tot ce au nevoie: trasee, obiective turistice, puncte gastronomice savuroase, meșteri locali și gazde din zonă. Proiectul promite să aducă în prim-plan frumusețea și bogăția naturală și culturală a regiunii printr-o experiență unică de explorare și descoperire prin intermediul App. Apuseni. Pentru dezvoltarea aplicației, ONG-ul Apuseni Spirit colaborează cu compania de software GlobalLogic, renumită pentru expertiza sa în tehnologie. App. Apuseni vine cu o inovație digitală privind promovarea turismului. Aceasta oferă utilizatorilor o experiență interactivă unică și captivantă, ghidându-i printr-o serie de trasee și provocări tematice, pe măsură ce vizitează zona Munților Apuseni.

Proiectul Apuseni Tresure Hunt are ca obiectiv promovarea turismului durabil și a patrimoniului cultural al Munților Apuseni.

Sunt trei direcții esențiale pe care proiectul se concentrează: 1. Aplicația Apuseni Powered by GlobalLogic cu acces gratuit pentru revitalizarea turismului local: prin promovarea obiectivelor turistice din zona Munțiilor Apuseni, cu un obiectiv de atragerea a unui număr de 30.000 de vizitatori în zonă, în primul an de lansare. 2. O primă ediție de Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt editia I: un concurs cu premii reale, ce va presupune vizitarea punctelor de interes din Apuseni și adunarea cât mai multor puncte în aplicație, pe o perioadă limitată de timp (4 iulie -18 august 2024), 3. Conservarea și promovarea patrimoniului cultural: Colaborarea cu meșteșugarii locali pentru păstrarea și valorificarea tradițiilor autentice. 4. Educația și conștientizarea ecologică: Activități de educație ecologică, inițiative ce promovează respectul față de natură și importanța protejării mediului.

Șoferii, anunțați prin SMS și e-mail despre expirarea permisului de conducere