Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a fost demis

Lorand Fulop a fost demis anterior și de la conducerea Administrației Fondului pentru Mediu, în urma scandalurilor de la programele Rabla și Casa Verde Fotovoltaice.

Lorand Fulop a fost revocat din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), se arată într-o decizie publicată luni în Monitorul Oficial. El a fost demis anterior și de la conducerea Administrației Fondului pentru Mediu, în urma scandalurilor de la programele Rabla și Casa Verde Fotovoltaice, potrivit economedia.ro.

 Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Laurenţiu Alexandru Păştinaru în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) cu rang de secretar de stat. 

În februarie, premierul Nicolae Ciucă a semnat o decizie prin care Lorand Fulop (UDMR) a fost înlocuit din funcția de președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, dar numit președinte la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Lorand Fulop a provocat o încurcătură birocratică la agenția pe care a condus-o. Programele Rabla Clasic și Plus au avut dificultăți în acest an din cauza unei noi obligații impuse de Autoritatea Fondului pentru Mediu (AFM). Astfel, persoanele fizice trebuie să depună acum la dosar și un certificat de atestare fiscală de la ANAF, dar AFM nu a inforrmat Fiscul la timp privind această obligație.

Din acest motiv, cei care solicitau vouchere se confruntau cu întârzieri de până la două săptămâni. În decembrie anul trecut, Fülöp Lóránd a declarat că și-a depus demisia, în contextul eșecului de la lansarea programului Casa Verde Fotovoltaice, dar Tánczos Barna, ministrul Mediului, nu i-ar fi acceptat-o. 

Atunci, din cauza unor probleme tehnice, încărcarea documentelor solicitanților pe platforma creată în cadrul programului de fotovoltaice a fost suspendată, AFM reluând aplicația solicitanților, dar și sistemul informatic care a avut probleme.. Árpád Fülöp Lóránd s-a născut în 1982 în Marosvásárhely și a absolvit matematica și informatica în 2004, apoi comunicare și relații publice în 2006, la Marosvásárhely. El a urmat un master în jurnalism la Cluj și și-a început studiile doctorale neterminate, în prezent, mai întâi la București (comunicare și relații publice) și apoi la Marosvásárhely (studii de teatru)..Din 2006, predă la Facultatea Marosvásárhely de la Universitatea Sapientia, fiind fondatorul și co-proprietar a trei companii care operează în domeniul IT. Optimizarea diverselor procese, creșterea eficienței, digitalizarea, dezvoltarea sistemelor de aplicații și managementul timpului sunt domeniile sale de expertiză, potrivit biografiei publicate pe site-ul RMDSZ.

Europol avertizează: Violența și terorismul, în creștere pe internet