Prețul carburanților va fi compensat și în următoarele trei luni

Suma totală subvenționată ajunge la 175 de milioane de lei pe lună

Sursa foto: Pixabay

Măsura compensării preţului carburanţilor cu 50 de bani va rămâne în vigoare încă trei luni, scrie Mediafax. Impactul prelungirii măsurii este estimat la 175 de milioane de lei pe lună.

Potrivit agenției de știri, coaliţia de guvernare a decis acest lucru, în şedinţa de luni seară.

Măsura se aplică și benzinei, și motorinei

Sursele citate au precizat că măsura va fi aplicată atât pentru benzină, cât şi pentru motorină, înlăturând astfel orice dubiu.

În cursul zilei de luni, a fost vehiculată informaţia conform căreia coaliţia de guvernare ia în calcul să prelungească subvenţionarea preţului doar pentru motorină, nu şi pentru benzină. În acel moment, existau incertitudini și privind cuantumul de 50 de bani al subvenţiei.

Argumentul invocat pentru a nu mai subvenţiona benzina se referea la faptul că preţul acesteia a scăzut. De pildă, benzina standard a coborât luni sub pragul de 7 lei pe litru în toate staţiile din capitală. Lukoil, MOL şi Rompetrol au preluat exemplul OMV Petrom din cursul zilei de sâmbătă de a reduce în acest weekend preţul carburanţilor cu 15 bani pe litru.

În prezent, cea mai scumpă benzină poate fi achiziţionată cu 6,98 lei pe litru în câteva staţii OMV, MOL şi Rompetrol. Cea mai ieftină benzină costă 6,83 lei pe litru și se găsește într-o staţie Petrom şi 3 staţii Lukoil, situate în zona Bucureştii Noi/Chitila.

Preţuri asemănătoare nu au mai fost înregistrate din luna februarie, de dinaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina.

Citește și Schimbările climatice se mișcă în ritm amenințător: Sute de mii de locuințe vor fi înghițite de apele mării