Un bărbat care a primit din greșeală în cont 6 milioane de euro, condamnat la închisoare

El a cheltuit în decurs de doi ani două treimi din banii primit din greșeală.

Un bărbat a primit în cont 6 milioane de euro, după ce făcuse o cerere de împrumut la bancă pentru  a obține suma de 60.000 de euro, pentru a-și finanța benzinăria, potrivit digi24.ro.

Banca a realizat greșeala realizată după câteva luni, dar între timp bărbatul s-a gândit cum să cheltuiască banii


Hui „Leo” Gao, din Noua Zeelandă, a făcut cererea de împrumut la Westpac, care i-a fost aprobată. Atunci când și-a verificat contul, el a constatat că avea 6.000.000 de euro (10 milioane de dolari neozeelandezi). El și-a invitat iubita, pe Kara Hurring, la o cină costisitoare și au decis cum să cheltuiască banii.

Gao și Hurring, care au un copil împreună, au decis să fugă din Noua Zeelandă și să profite de cele 6 milioane de euro

Cei doi au transferat banii în mai multe conturi, și-au abandonat toate bunurile, locuința și pisica și au plecat să călătorească,, cazându-se doar la hoteluri de lux. Cei doi s-au dus laMacao, unde au cheltuit bani în cazinouri. Funcționarii bancari au descoperit greșeala abia după câteva luni. După ce a verificat tranzacțiile pentru a vedea circuitul banilor, banca a făcut demersuri pentru prinderea celor doi, lucru care s-a întâmplat după 2 ani, perioada în care cei doi cheltuiseră cam două treimi din sumă.
Gao a fost condamnat la 16 luni de închisoare, în timp ce partenera lui a primit o condamnare de 8 ani. Femeia a declarat că ea nu știa de unde proveneau banii, deoarece iubitul ei i-a spus că i-a câștigat la loterie.

Yasmin Levy va concerta în Bucureşti, la Sala Palatului, pe 11 decembrie