PSD

Cu toate că, în momentul prezentului, România se confruntă cu o criză sanitară, însă și cu o criză economică generată de cea sanitară, PSD ține cu dinții de moțiunea de cenzură. Mai mult decât atât, aflând de intenția clară a premierului Ludovic Orban de a ataca moțiunea la CCR, PSD insistă că liberalii nu vor scăpa de suspendarea guvernului.

„România are nevoie de soluţii clare şi eficiente, nu de oameni care sunt cu gândul doar la furat şi la distrus! După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o criză profundă: sanitară, economică şi socială. Au folosit starea de urgenţă pentru a da tunuri din banii românilor, au abuzat de putere pentru a-şi pune pilele şi rudele în funcţii, au încălcat legi după legi pentru a aduce bunăstare pentru firmele de casă şi austeritate pentru toţi ceilalţi. Au provocat haos şi dezastru. Trebuie să plece!”, au declarat cei de la PSD pe pagina acestora de Facebook.

Lider PSD: „Ludovic Orban e disperat să rămână în funcţie”

În plus, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis a declarat că cea mai mare iresponsabilitate ar fi păstrarea în funcție a premierului Ludovic Orban.

„Am auzit că e o iresponsabilitate să depună o moţiune de cenzură pe motiv de criză sanitară. Eu spun că este un act de iresponsabilitate ar fi să îl păstrăm pe Ludovic Orban în funcţia de premier. Ludovic Orban e disperat să rămână în funcţie, se agaţă de nişte tertipuri juridice pentru a mai rămâne câteva zile la Palatul Victoria, înainte de a rămâne şomer. Îl invit pe dl Orban şi PNL să îşi testeze majoritatea în Parlament. Să atacă la CCR o procedură constituţională arată nu doar prostie, dar şi o mare disperare. În cele 9 luni Guvernul şi Ludovic Orban au demonstrat de ce sunt capabili. Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani şi nu doar cel mai incapabil, ci şi cel mai corupt. Am demonstrat că în doar 48 de ore am putut învesti un Guvern. PSD nu va vota niciodată un reprezentant PNL pentru poziţia de premier, iar când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată Guvernul Orban va fi demis”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, astăzi, în Parlament.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie 2020.

Citește și: Barna, la cuțite electorale cu Ciolacu: „haideţi să lăsăm alegerile să decidă cine merită să guverneze”

#News