Bărbat dat în judecată de un vecin deoarece făcea prea multe grătare

Pensionarul s-a adresat justiției, care i- a dat dreptate și a clasificat grătarele frecvente ca fiind inacceptabile

Un rezident din Germania şi-a dat în judecată vecinul, deoarece acesta făcea grătare prea des. Pensionarul l-a dat în judecată, plângându-se că a suferit ani de zile din cauza fumului și mirosului, potrivit ziare.com

El a obținut o hotărâre de referință la Tribunalul districtual din München. „Unul dintre vecinii mei a făcut grătar aproape în fiecare zi când vremea era frumoasă. Mirosul era neplăcut”, a relatat un pensionar din Bad Tölz. Vecinul său folosea un grătar electric, totuși fumul trecea din terasa acestuia în apartamentul reclamantului. „A fost insuportabil pentru mine, așa că am depus o plângere”, a reclamat el.

Pensionarul s-a adresat justiției, iar Tribunalul districtual din München a dat dreptate pensionarului și a clasificat grătarele frecvente ca fiind inacceptabile.

Vecinul pensionarului trebuie să se abțină de la „grătar în două zile consecutive de weekend (sâmbătă și duminică) sau în două duminici și sărbători consecutive, în total de peste patru ori pe lună”, se arată în Hotărârea din 2 martie. În plus, vecinul riscă o amendă administrativă de până la 250.000 de euro dacă nu respectă regulile stabilite sau până la șase luni de închisoare dacă nu o poate plăti. „Sunt mulțumit de verdict. În sfârșit, instanța a lămurit acest punct”, a spus pensionarul care şi-a reclamat vecinul.