Descinderi de amploare ale procurorilor DIICOT în Capitală, la o rețea de traficanți de droguri 

Membrii grupului au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Până la acest moment, pe parcursul descinderilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și ketamină precum și comprimate de Xanax. Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală. Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Primăvara astronomică va începe luni, 20 martie, la ora 23.24