FOTO facebook
FOTO facebook

În Sectorul 1 al Capitalei are loc o mobilizare masivă în lupta anti-coronavirus. Cea mai mare întreprindere socială din țară și cel mai mare angajator de persoane cu dizabilități din Sector 1 București, Nazarcea Grup, vine în sprijinul comunității, în lupta cu epidemia de COVID-19.

Primarul Dan Tudorache a anunțat că unitatea a început producția de măști și combinezoane de protecție, care vor ajunge, cu prioritate, la Complexul Multifuncțional Caraiman, Poliția Sectorului 1 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C). Ceea ce face ca aceste echipamente să fie deosebite este faptul că ele sunt reutilizabile și vor facilita protejarea persoanelor direct implicate în lupta pentru combaterea răspândirii virusului.

Mobilizare masivă în Sectorul 1 București, în lupta contra COVID-19

În actualul context epidemiologic, România duce o luptă grea de prevenire și combatere a transmiterii infecției cu COVID-19. Una dintre măsurile care trebuie luate, cu celeritate, pentru protejarea celor aflați în linia întâi a acestei bătălii este reprezentată de asigurarea tuturor materialelor și echipamentelor de protecție, necesare derulării, în condiții de siguranță, a activităților specifice. (…)

Iată că astfel de inițiative nu se lasă așteptate în Sectorul 1 București, unde Primarul Dan Tudorache anunța, încă de miercuri, 18 martie 2020, deschiderea unei linii de producție de echipamente și măști de protecție. Produsele sunt realizate de către Nazarcea Grup, prezentată ca fiind cel mai mare angajator de persoane cu dizabilități din Sector 1 București și cea mai mare întreprindere socială din țară.

„Am participat la deschiderea unei linii noi de producție la Croitoria de la Unitatea Protejată Nazarcea Grup, care aparține de DGASPC Sector 1, unde producem combinezoane și măști de protecție”, a transmis Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 București.

Echipamentele sunt reutilizabile – decontaminarea și spălarea, tot la Nazarcea Grup

Măștile sunt realizate din bumbac 100%, iar confecționarea combinezoanelor se va particulariza pe specificul intervențiilor, mai precis intervenții care au loc în interiorul clădirii, respectiv în exterior. Ceea ce este deosebit în cazul produselor este faptul că ele sunt reutilizabile.

„Aici se produc două tipuri de combinezoane: unul de microfibră de poliester, pentru cei care au intervenții în interiorul unei clădiri, și unul din poliester peliculizat, pentru cei care intervin în aer liber. Tot aici se realizează măști cu două straturi, din bumbac 100%. Toate cele trei produse sunt reutilizabile, adică se vor putea întoarce la Spălătoria Textilă de la Nazarcea, unde vor fi decontaminate și spălate la temperaturi înalte”, a explicat Dan Tudorache.

Citește și Tudorache este negru de supărare pe USR, după o manevră în văzul tuturor

#NEWS