Firea face un pas în spate, ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat. Edilul a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Lucian Mândruță, că se gândește la ceastă posibilitate, după ce a fost contestată pentru foarte multe activități desfășurate de-a lungul mandatului.

Firea face un pas în spate, ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat

Gabriela Firea spune că mai are timp până în iunie să se hotărască dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, în condițiile în care a fost extrem de criticată. Primarul General al Capitalei a povestit că a fost afectată de criticile care i-au fost aduse în momentul în care și-a expus problemele de sănătate.

Firea contestă criticile cu privire la evenimentele pe care le-a organizat PMB în timpul mandatului ei, susținând că acestea au fost organizate și în trecut: „Târgul de Crăciun a fost la a 13 ediție”, a spus Firea. De asemenea, Gabriela Firea a declarat că este primar doar de 3 ani și jumătate, iar pretențiile oamenilor sunt pentru un primar cu câteva mandate în spate.

Citește și Doi consilieri, expulzați din PNL, după alianța cu Firea

În ceea ce privește criticile oamenilor legate de construirea Catedralei Mântuirii Neamului, Gabriela Firea a menționat că acesta nu este proiectul PMB, ci al Patriarhiei Române și că anul acesta, pentru că nu au fost destui bani în buget, Primăria nu a mai contribuit.

Întrebată de Lucian Mândruță de ce ar vrea să fie primarul unor oameni care o contestă, Gabriela Firea a răspuns că se mai gândește dacă va candida.

Redăm o secvență din interviul Gabrielei Firea

Gabriela Firea:  Rămâne să mă mai votezi doar tu. Şi nici măcar tu, că vei fi influențat de bulă…

Lucian Mîndruţă: Eu trebuie să-l votez pe bărbată-tu.

Gabriela Firea: Da, la Voluntari.

Lucian Mîndruţă: Sau poate că nu, că nu știu dacă am alternativă la Voluntari.

Gabriela Firea: Mi-a spus cineva: „Tu ia măsura asta, pentru că este foarte bună pentru oraș, vei pierde alegerile, dar vei rămâne erou”. OK, mergem pe această variantă.

Lucian Mîndruță: Asta am zis eu, asta am zis chiar eu!

Gabriela Firea: Bun, ok. Facem ceea ce se face în Europa, eu pierd alegerile, vine Nicușor Dan și anulează proiectul.

Lucian Mîndruță: Dar dacă un om curajos, care va face lucruri în București…

Gabriela Firea: Categoric le pierd! Mă uitam și aseară la televizor, 90 la sută din discuții erau acestea: că trebuie anulate toate taxele, trebuie să se reducă cuantumul pentru amenzi, pentru parcare neregulamentară în centru, trebuie să reducem tariful pentru apă…

Lucian Mîndruță: Am văzut. Și trebuie scoase și gardurile de pe lângă tramvaie.

Gabriela Firea: Și premierul Orban vrea să spună să scoatem gardurile care protejează linia de tramvai, debandadă, haos, adică ne place haosul, dar nu recunoaștem. Cetățeanul nostru, stăpânul nostru, dacă asta se dorește.

Lucian Mîndruță: Acum vreau să te întreb, de ce ai vrea să fii primarul unor astfel de oameni?

Gabriela Firea: Păi mă mai gândesc, mai am timp. Alegerile vor fi la sfârșitul lui iunie.

Lucian Mîndruță: Adică te poți retrage până atunci?

Gabriela Firea: Bineînțeles, se poate întâmpla orice. Pentru că și eu sunt foarte afectată de acest dublu limbaj.

#NEWS