Metodă eficientă de a face bani rapid și prin invocarea celor divine: un bărbat din București a cărui activitate era mâna întinsă și cerșitul s-a deghizat în măicuță ca să primească și mai mulți bani.

Polițiștii au intrat la bănuieli și au decis să-i ceară actele, moment în care au descoperit că măicuța era, de fapt, un călugăr. Dar un fals călugăr, real fiind doar faptul că bărbatul era sănătos și nu avea vreun handicap care să-l împiedice să lucreze legal și cinstit.

”Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși”, povestesc polițiștii locali pe Facebook.

Un cerșetor s-a deghizat în măicuță ca să primească mai mulți bani. Ce sumă strânsese când a fost prins

Mai mult decât atât, există un precedent în ceea ce privește deghizarea. Bărbatul a câștigat sume frumoase de bani și pretinzând că și-ar fi pierdut un braț, în spital, în urma unei amputări. Cu alte cuvinte, ducându-și ”cariera” la rang de artă, nu este pentru prima data când bucureșteanul a fost oprit de poliție.

”Era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării”, spun polițiștii locali.

Explicațiile ”măicuței”: ”Ca bărbat, lumea te trimite la muncă”

În momentul în care a fost dusă la secție, ”măicuța” le-a spus polițiștilor că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap. ”Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”, a spus el.

Scenariul de film se termină cu o percheziție, asupra bărbatului fiind găsită frumoasa sumă de 800 de lei. În legătură cu hainele monahale, bărbatul a declarat că le-ar fi achiziționat de la un magazin second-hand.

Citește și: Măsuri aspre de Crăciun, în Italia

#News