Profil de candidat – Robert Cazanciuc, pentru Senat, din partea PSD

Cine este Robert Cazanciuc și cu cine a bătut palma? Cazanciuc este jurist și a fost propus de premierul Victor Ponta că Ministru al Justiției. De asemenea, a fost Secretarul General al MAE din mai 2012, funcție deținută și în perioada aprilie 2009-aprilie 2012. Înainte a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului General, iar în perioada 2001-2004 a făcut parte din conducerea Corpului de Control al premierului de atunci, Adrian Năstase.

Cazanciuc a fost coleg de promoție la Facultatea de Drept cu Victor Ponta, și apoi coleg în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ. În presă s-a relatat în mai multe instanțe că Robert Cazanciuc ar fi finul actualului premier Victor Ponta și că are cel mai mare salariu de baza din Ministerul de Externe.

Cine este procurorul Robert Cazanciuc, propunerea premierului la sefia Ministerului Justitiei / De ce credea Traian Basescu, in iulie 2012, despre Cazanciuc ca nu ar fi bun de ministru al Justitiei

HotNews, 2013

În 2013 apar puține informații despre averea sa, avere considerată destul de mare. Robert Cazanciuc, fost băiat de mingi al premierului Victor Ponta pe vremea Guvernului Năstase şi propus acum ca ministru al Justiţiei, pare să dețină deţine mai multe terenuri, case şi autoturisme, potrivit celei mai recente declaraţii de avere.

Cât de bogat este Robert Cazanciuc, propus ministru al Justiţiei? Vezi declaraţia de avere a tehnocratului

Antena 3, 2013

Pe listă apar are două terenuri în Chitila şi Prahova, un apartament în Bucureşti, o casă în Chitila şi două autoturisme.

Cât despre banii din mână care nu-s minciună, în 2011, Cazanciuc a încasat un salariu de 210.637 lei pe an, de la MAE, iar soţia sa, angajată la TAROM, a câştigat în anul 2011, 67.000.

Rodica Cazanciuc, verişoara lui Victor Ponta şi soţia senatorului PSD Robert Cazanciuc, a revenit ca director comercial la TAROM

Adevărul, 2017

În 2014 apar și problemele: încep să circule prin presă două documente (obținute de HotNews.ro), documente care dovedesc că ministrul justiei, Robert Cazanciuc, a mințit când a negat ferm că ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea la o funcție de conducere în DNA. O adresa semnată de ministrul justiției dovedește negru pe alb că Robert Cazaniuc a trimis la CSM, în septembrie 2013, propunerea că Elisabeta Ponea să fie numită în funcția de șef al Direcției Judiciare din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Dovezi scrise ca ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, a mintit public in mod repetat sustinand ca nu a propus-o niciodata pe Elisabeta Ponea la o functie de conducere in DNA

HotNews, 2014

Surse: Fostul ministru al Justiţiei din guvernul Victor Ponta, Robert Cazanciuc, audiat ca martor la DNA

Adevărul, 2017

Proba a fost obținută în aprilie 2014, după ce ministrul justiției a negat la TVR că a propus-o pe Ponea. Procurorii DNA au cerut atunci să vadă registrul ministerului justiției, iar șefa de cabinet a transmis, într-o adresa către DNA, „urmă corespondenței” cu CSM (adică adresa transmisă de Cazanciuc) precum și CV-ul Elisabetei Ponea. HotNews.ro a scris în luna aprilie despre Minciună lui Cazanciuc.

Anul 2016 vine cu regrete, titlul de ”fost” ministru al Justiției și multă, multă empatie. Cazanciuc a vorbit despre necesitatea cunoașterii de către judecători a condițiilor din penitenciare pentru a da o pedeapsă corectă.

Până acum câțiva ani de zile la școala de magistratură, viitori judecători și procurori terminau școala fără să fi văzut vreodată un penitenciar? Trebuie să ținem cont de condițiile concrete. Pentru asta ai nevoie de educație la nivelul judecătorilor.

De puțin timp se folosește această formulă de a vizita penitenciarul, de a ști exact unde-i trimiți pe anumiți oameni. Am încercat cu parteneri externi, în ultimii doi ani de zile, să facem schimb de experiență cu judecători din alte state europene să vedem cum putem doza corect pedeapsa, ținând cont de condițiile concrete în care s-a săvârșit fapta și condițiile concrete de reeducare.

Așa cu hoțul strigă ”hoții”, Cazanciuc se supără pe presa din România. Într-o politică fake, într-o țară cu funcții fake și cu idealuri și promisiuni la fel de fake, Cazanciuc arată cu degetul falsul din presă. Susține că nu există un cod deontologic în presa din România care să nu permită ziarștilor să scrie lucruri neadecvate.

În urmă cu câțiva ani am văzut cum se întâmplă în America cu profesiile liberale. Am fost invitat, la un moment dat, să văd cum funcționează un ziar. În 2003-2004 era foarte mulă agitație în România despre insultă și calomnie. Am întrebat: ȚCum e cu calomnia la voi? Adică vine organul să vă întrebe dacă ați scris ce nu trebuie în ziar?”. Zice: „Organul? Nici vorbă. Venim noi, insideri”i. Exista un cod deontologic extrem de puternic la nivelul profesiei care nu-i permitea niciunul ziarist să scrie ceea ce nu e „proper”  (adecvat n.r.). Din păcate nu mai avema stăzi reperul care s-a încercat în anii ‘90 în România, anume organizare a profesiei care să stabilească măcar câteva repere de deontologie.

Robert Cazanciuc susține că nu există un cod deontologic în presa din România care să nu permită ziarștilor să scrie lucruri neadecvate

HotNews, 2018

Anul 2018 vine cu declarații, contraziceri și cu o mică pace cu presa. Robert apelează la presă pentru a se face auzit, ignorând fostele acuzații. Visează cu ochii deschiși, are păreri și declară la Digi24, în emisiunea Imparţial, că, în locul lui Tudorel Toader, i-ar fi prelungit mandatul actualului şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Ministrul Justiţiei, contrazis din interiorul PSD

Digi 24, 2018

În 2019 aparițiile în presă sunt mai dese, mai controversele și contradictorii. Cuvântul cheie este ”contradictoriu”. Se fac declarații contradictorii în PSD: Robert Cazanciuc îi dă replica lui Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, care a spus recent că partidul a ieșit din epoca „PS Dragnea”. Câteva luni mai târziu, Cazanciuc uită de Dragnea și trece la chestiuni mai serioase, poate-poate va fi vreodată iubit: cere interzicerea suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în cazul şoferilor care au condus băuţi, drogaţi sau fără permis.

Sunt convins că vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toţi, dar mai ales pe cei care ar putea să îi împiedice pe cei care ar intenţiona să se urce la volan băuţi, drogaţi sau fără permis.

Robert Cazanciuc: Dacă cineva crede că trecem din epoca PS Dragnea în epoca PSD Oprișan se înșală amarnic

Digi 24, 2019

Senatorul Robert Cazanciuc cere interzicerea suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în cazul şoferilor care au condus băuţi, drogaţi sau fără permis

News.ro, 2019

În luna iulie 2020, este chinuit de ideea de coronavirus, este Președintele interimar al Senatului și declară că proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantina şi izolarea este un „dezastru”. Și că nu există „nicio garanţie că românii nu vor fi luaţi de pe stradă pentru un simplu strănut”. El a spus că actul normativ va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui, potrivit Agerpres. Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat, după ce a fost adoptat cu amendamente de Camera Deputaţilor.

PSD anunță când va vota legea privind carantina și izolarea. „Are încălcări repetate ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale”

Digi 24, 2020

Tot în anul coronavirusului, Cazanciuc îl are sub aripa sa protectoare pe Călin Popescu Tăriceanu. Și tot sub aripa protectoare încearcă să ascundă un dosărel. Cu toate acestea, Curtea Constituțională nu doarme-n front și respinge, cu majoritate de voturi, cererea formulată de președintele Senatului. Este vorba despre sesizarea în care Cazanciuc a sesizat CCR după ce lui Călin Popescu-Tăriceanu i s-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu pentru că a refuzat să pună în aplicare o decizie definitivă a Justiției.

Curtea Constituțională a respins sesizarea prin care Robert Cazanciuc încerca să-l scape de un dosar penal pe Tăriceanu

HotNews, octombrie 2020

Își face cunoscute planurile pentru viitor în cadrul unei conferinţe de presă: a intrat în parteneriat cu organizaţia PSD Giurgiu pentru alegerile parlamentare pentru ca împreună să facă din judeţ un loc al prosperităţii.

Planuri mari în PSD! Robert Cazanciuc e mândru de ce face

Money.ro, 31 octombrie 2020

Citește și: Profil de candidat – Daniel Ghiță, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News