Profil de candidat – Dorinel Munteanu, pentru Senat, din partea PMP

Viața e ca un joc, uneori de fotbal, alteori de box sau de șah. Te lovește când nu te aștepți, te ia prin surprindere, când ai lăsat „garda jos” sau îți bagă mingea între „ațe” cât ai clipi. Actuala campanie electorală ne-a arătat multitudinea de mutări, de la „o echipă la alta”, de pe un „post pe altul”. Iar Hashtag News și-a propus să facă lumină, astfel încât pe 6 decembrie să putem, fiecare dintre noi, să punem ștampila, cu simț de răspundere. De Moș Nicolae, cine a fost cu-minte va primi un fotoliu de parlamentar, cine nu, doar o nuielușă.

Dorinel Munteanu, migrare de la Galați la Cluj

Fosta glorie a echipei de fotbal Oțelul Galați, Dorinel Munteanu va deschide lista pentru Senat, din partea PMP Cluj. Munteanu și-a încercat norocul în septembrie, când a candidat, fără succes, pentru un loc în Consiliul Local Galați.

„De astăzi, marele campion Dorinel Munteanu face parte din echipa PMP Galaţi. Este o bucurie şi o onoare pentru noi să îi oferim oportunitatea de a deschide lista propusă de PMP pentru Consiliul Municipiului Galaţi. Numele lui Dorinel Munteanu este sinonim cu excelenţa în sport şi cu perioada de glorie a echipei Oţelul Galaţi. Ne-a făcut campioni în 2011 şi, pentru o perioadă, le-a insuflat oamenilor mândria de a spune că sunt din Galaţi”, a scris Cristache, la momentul anunțării lui „Munti” ca deschizător de listă pentru consilieri.

Fostul fotbalist Dorinel Munteanu candidează la Galaţi

Digi 24

Eșecul de la „locale” nu l-au făcut să renunțe, astfel că acesta va încerca să intre în „prima ligă” a politicii românești, iar laîndemnul lui Traian Băsescu și-a depus candidatura pe lista pentru Senat din partea filialei PMP Cluj.

„Așa m-am decis fiindcă eu cred că pot să fac ceva pentru fotbal și pentru sport din postura de parlamentar. Cu acest gând am intrat. Am jucat în acest oraș, am antrenat acolo.”

Traian Băsescu mi-a zis de Cluj fiindcă e mare, e important, e superdezvoltat. În plus, e un oraș care îmi e cunoscut.

Dorinel Munteanu

„Vreau să mă implic să facem ceva pentru oameni”

Se știe deja că în Cluj Napoca au loc multe dintre evenimentele sportive de amploare, fie că vorbim de meciurile de Fed Cup, de campionate europene de tenis de masă sau gimnastică, ori de meciurile „naționalei” de fotbal. Iar acest lucru i-a atras orașului numele de „capitala sportului românesc”. Totuși, Dorinel Munteanu consideră că se poate face mai mult decât atât, cel mai probabil că la nivel național, căci în Cluj infrastructura este mult mai dezvoltată decât în Galați, unde și-a „încercat norocul” în septembrie.

„Adevărul nu se spune, ne ferim să spunem, nu avem nimic în sport, e nevoie de investiții, de infrastructură, de legi care susțin sportul și control să știm unde se duc banii. Vreau să mă implic să facem ceva pentru oameni, îmi doresc să schimb ceva. Clujenii m-au iubit pentru că am făcut ceva pentru Cluj, vreau să mișcăm sportul. Vreau să fac lobby să atrag sponsori la U Cluj, să vină investitori serioși, sau să fie o infuzie de capital din partea Consiliului Local. Vreau să devină Clujul Capitala Sportului Românesc și susțin ca la 20-30.000 de locuitori să fie o bază de sport. De asemenea, aș vrea să fac o legătură cu firmele de IT cu sportul clujean dar propun și 3 ore de atletism pe zi la școală, în condițiile în care competițiile sportive sunt inexistente”, a spus Munteanu.

Dorinel Munteanu, candidatul PMP Cluj la Senat: Vreau baze sportive ca cea din Gheorgheni la fiecare 20.000 de oameni și mai multe ore de sport

Știri de Cluj, 2020

PMP Cluj. Ce își propun candidații de pe primele locuri pentru Senat și Camera Deputaților, Dorinel Munteanu și Avram Fițiu

Cluj24

Dorinel Munteanu dezvăluie motivul pentru care candidează la Senat

Gazeta Sporturilor

După eșecul de la alegerile locale, fostul fotbalist Dorinel Munteanu candidează acum pentru un loc în Senat

Digi24

„Ei sunt jucătorii din Generația de Aur care nu driblau”

DigiSport

Oțelul Galați a câștigat primul titlu de campioană a României din istoria sa

Mediafax, mai 2011

Sportul, Cenușăreasa României

Fostul antrenor al CFR Cluj, Dorin Munteanu consideră că sportul este unul dintre domeniile în care, în ultimii 20 de ani nu s-a investit mai deloc, iar rezultatele nu au întârziat să se vadă.

„Sportul românesc a fost cam uitat de cel puţin 20 de ani. Rezultatele vorbesc. În primul rând, avem nevoie la nivelul Parlamentului, avem nevoie de o lege nouă a sportului, de investiţie, de finanţări ale sportului românesc, fiindcă fără o finanţare masivă din partea statului nu avem nicio şansă să ne revenim în sport. Asta este menirea mea dacă voi fi votat de clujeni. Am şi un plan pentru Cluj, care este puţin mai dezvoltat, începând cu copiii şi juniorii, care sunt baza sportului sau speranţa noastră”, a declarat Dorinel Munteanu, pe platforma PMP TV, citat de Agerpres.

Cine este Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu s-a născut în 25 iunie 1968 la Grădinari (Caraş-Severin). Și-a început cariera de jucător la Metalul Bocşa și a continuat la FCM Reşiţa, FC Olt Scorniceşti, Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti, Cercle Brugge, FC Köln, Vfl Wolfsburg, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Argeş Piteşti, FC Vaslui, „U” Cluj.

Are 134 de selecții la echipa națională, unde a făcut parte din „Generația de aur”, cu care a participat la patru turnee finale: CM 1994 şi 1998, CE 1996 şi 2000.

Palmares: a câştigat două titluri, cu Dinamo (1992) şi cu Steaua (2005), dar şi Cupa Balcanică cu Inter Sibiu (1991).

Cariera de antrenor: CFR Cluj, FC Argeş Piteşti, FC Vaslui, „U” Cluj, Steaua Bucureşti, Oţelul Galaţi, Dinamo București, FC Mordovia Saransk, Astra Giurgiu.

Palmares: a câştigat titlul şi Supercupa României cu Oţelul (2011).

Citește și: Profil de candidat – Daniel Ghiță, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News