Ludovic Orban se leapădă de PSD

Premierul Orban și-a schimbat discursul de campanie, prezentarea programului de guvernare – „Dezvoltăm România” – eliminând din el trimiterile spre social democrați, precizând că alegerile sunt despre viitor, nu despre trecut, în care oamenii vor judeca singuri.

„Pe 6 decembrie toți suntem puși în fața unei alegeri decisive: mergem mai departe și punem în practică programul de dezvoltare a României, sau nu. Asta este dilema. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă ceea ce ne dezbină, stângăciile și nerealizările noastre, lăsăm în urmă practicile unele din ele neperformante și ne unim forțele pentru România. Nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort național. 6 decembrie este un apel național pentru o cauză națională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, este vorba despre ceea ce se va întâmpla cu noi toți”, a declarat Orban.

Dați-mi voie să fac ceva, în acest discurs, cu care puțini se așteaptă din partea mea. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau că aceste alegeri să fie ca toate celelalte din trecut, îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre lupta între partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații între actorii politici. Vreau ca alegerile să fie despre viitor, nu despre trecut. Oamenii își amintesc, oamenii pot să judece singuri, oamenii știu ce au de făcut”

Ludovic Orban, în prezentarea programului de guvernare

Actualul și viitorul premier

În cadrul acestei prezentări de guvernare, șeful cancelariei prim-ministrului a fost extrem de insistent la adresa lui Orban, despre care a repetat în mai multe rânduri că va fi viitorul premier și după alegerile din decembrie.

„Îl prezint pe viitorul prim-ministru liberal al României. A demonstrat în toată activitatea lui politică, și mai ales în acest an, că este garanția unei viziuni liberale de dezvoltare a României. Ludovic Orban, actualul și viitorul premier, este garanția realizării acestui program de guvernare. Dacă ar fi să spun o calitate personală a dlui Orban este loialitatea, este loial oamenilor, principiilor, loial României. El este viitorul premier al României care va face toate reformele necesare și toate programele economice de dezvoltare care să duca România acolo unde ne dorim cu toții”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Citește și: Orban s-a întors cu spatele și a plecat, în plină conferință de presă

#News