Orlando Teodorovici

Eugen Teodorovici, contracandidatul „interimarului” Marcel Ciolacu la funcția de președinte al PSD, a cerut să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă drept singurul membru al conducerii executive a PSD care este încă în funcție, printr-o solicitare în acest sens la Tribunalul București.

În 29 noiembrie 2019, președintele PSD, Viorica Dăncilă și secretarul general al PSD, Mihai Vifor, și-au dat demisia din funcțiile deținute (din iunie 2019), în timp ce Eugen Teodorovici a fost singurul rămas pe funcție, cea de președinte executiv.

„În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție,

Vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”, arată unul din documentele publicate pe Facebook de senatorul PSD.

Documentele au fost însoțite de câteva explicații ale lui Teodorovici, referitoare la solicitarea făcută către Tribunalui București.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD!
Am cerut în repetate rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD! Tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toți membrii și susținătorii acestui partid!A fost și este indiferență și insultă la adresa celor care au așteptări din partea celor ce se consideră „reformatorii” PSD!”, a scris Teodorovici pe pagina de Facebook.

”Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească legalitatea‼

De ce este necesar acum acest demers? Pentru că nu trebuie să validăm alegerea în mod nestatutar și nedemocratic a președintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați!

Reforma PSD pentru noul PSD va începe numai atunci când dezideratul membrilor și mai ales al conducerii PSD va fi acela al respectării statutului partidului!”, a mai scris Teodorovici.

Sâmbătă, 22 august, va avea loc Congresul PSD, în cadrul căruia va fi desemnat președintele social-democraților.

Citește și: Ciolacu, despre organizarea congresului PSD

#News