Ciolacu se laudă
Marcel Ciolacu

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu a vorbit despre mult așteptatul congres PSD, în urma căruia un președinte cu acte în regulă al partidului ar urma să fie desemnat. Dacă până acum nu se știa când se vor organiza aceste alegeri din pricina pandemiei de coronavirus, iată că acum suntem un pic mai aproape de adevăr. În ceea ce privește alegerile locale și parlamentare, Ciolacu susține că acestea vor avea loc la sfârșitul anului, când vom putea vorbi despre o diminuare reală a evoluției virusului.

“Alegerile vor fi când pericolul va fi depăşit. Semnele sunt că acest pericol este depăşit. Ar trebuie să fie când nu va fi niciun pericol pentru niciun român să meargă să voteze la secţia de vot. După cum arată lucrurile, categoric până la finalul anului. Sunt puncte de vedere diferite. Categoric este o decizie a Curţii Constituţionale, eu nu am comentat o decizie a Curţii sau o decizie a instanţei. Există o decizie a Curţii Constituţionale că nu pot fi odată alegerile, pot fi la o distanţă de o săptămână astfel încât campanie şi efortul să fie mult mai mic şi cheltuieile să fie mai mici. Avem o lege depusă, a fost contestă la Curte, decizia a fost anulată o săptămână, aşteptăm această decizie. În cazul în care va fi promulgată legea, vom solicita tuturor forţelor politice să avem o întâlnire şi să luăm o decizie, cea mai bună decizie şi să nu ţinem cont de anumite jocuri sau de anumite aranjamente să ţinem cont de părerea românilor. Dar trebuie alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu

Ciolacu spune că PSD va avea președinte de fapt și de drept la alegeri, fie că va fi vorba de el, ori de altcineva ales prin vot la congres.

“PSD nu va intra cu o conducere interimară în alegerile parlamentare sau alegerile locale. Am văzut că 99 la sută din liderii partidului doresc acest lucru şi mi se pare corect, trebuie să ai o conducere legitimă care să îşi asume aceste două alegeri”. a mai spus Ciolacu.

Citește și: Ponta propune soluții care nu-s ale lui

#News