Pompierii intervin pentru stingerea mai multor incendii de vegetație în Grecia

Franţa şi Italia vor trimite patru bombardiere de apă Canadair la cererea de asistenţă a Greciei, a transmis comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Un incendiu de pădure necontrolat s-a intensificat în timpul nopţii şi a ajuns la nord de Atena, în timp ce autorităţile greceşti le-au cerut locuitorilor din satele din apropiere să-şi părăsească locuinţele pe măsură ce flăcările se apropie, potrivit ziare.com.

Incendiul s-a produs în zona Dervenohoria, la circa 30 km nord de Atena. O alertă prin numărul de telefon unic de urgenţă pan-UE112 i-a îndemnat pe săteni să se evacueze, a declarat Ioannis Artopoios, un purtător de cuvânt al Serviciului de Pompieri elen.

Pompierii au reuşit să ţină sub control alte incendii la sud-est şi vest de capitala Greciei, dar fronturile erau încă active.”Forţele de protecţie civilă au luptat toată noaptea”, a spus el, precizând că aproximativ 250 de pompieri asistaţi de 75 de maşini speciale, 11 avioane şi nouă elicoptere s-au luptat cu focul la Dervenohoria. Franţa şi Italia vor trimite patru bombardiere de apă Canadair la cererea de asistenţă a Greciei, a transmis comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

 Un alt incendiu a slăbit în intensitate marţi după ce a izbucnit pentru prima dată luni în satul Kouvaras, la aproximativ 27 km sud-est de capitala Greciei.

Intensificat de rafalele de vânt, focul s-a extins rapid spre oraşele de coastă Anavyssos, Lagonisi şi Saronida, forţând oamenii să-şi părăsească locuinţele.Un strat gros de fum alb era vizibil din Atena marţi mai devreme, când un al treilea incendiu făcea ravagii lângă staţiunea de pe litoral Loutraki, la aproximativ 80 km vest de capitală. Serviciul meteorologic elen a avertizat asupra unui risc ridicat de incendiu săptămâna aceasta, moment în care ţara îşi revine după primul val major de căldură al verii. Un al doilea val de căldură este prognozat pentru sfârşitul acestei săptămâni.

Cum afectează temperaturile extrem de ridicate plantele