Germania ia în calcul introducerea siestei pentru salariați pe perioada caniculei

Preşedintele federaţiei germane a medicilor a declarat că, "la căldură mare, oamenii nu sunt la fel de productivi.

Vara, pentru adaptarea locuitorilor la temperaturile ridicate, Germania ar trebui să introducă obiceiuri deja consacrate în sudul Europei, precum siesta, a cerut preşedintele Federaţiei Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică din Germania (BVA‚-GD), Johannes Niessen.

„Ar trebui să ne uităm atent la ţările din sud în ceea ce priveşte relaţia dintre caniculă şi locul de muncă: să ne trezim devreme, să lucrăm productiv dimineaţa şi să tragem un pui de somn la prânz este un concept pe care ar trebui să îl introducem în lunile de vară”, a apreciat Niessen, potrivit stiripesurse.ro.

Preşedintele federaţiei germane a medicilor a declarat că, „la căldură mare, oamenii nu sunt la fel de productivi. Faptul că oamenii dorm prost atunci când în timpul nopţii este prea cald duce la probleme suplimentare de concentrare”, a mai spus acesta.

Potrivit lui Johannes Neissen, „sarcinile complexe de lucru ar trebui, prin urmare, mutate la prima oră a dimineţii. În plus, sunt necesare mai multe ventilatoare şi îmbrăcăminte mai uşoară, chiar dacă este în vigoare un cod vestimentar la locul de muncă ce nu permite în principiu acest lucru”.

Preşedintele BVA-GD a precizat că este foarte important ca oamenii să se hidrateze mai bine şi să aibă o alimentaţie mai uşoară

El spune chiar că o altă posibilitate este ca angajaţii aflaţi în telemuncă să se răcorească făcând o baie la picioare în apă rece într-un lighean amplasat sub birou. Recomandările vin într-o perioadă cu temperaturi ridicate în Germania, dar care nu ajung la cele cu care se confruntă sudul Europei, unde multe oraşe se află sub cod roşu de caniculă. Serviciul meteorologic german a prognozat pentru această săptămână maxime de 24 de grade Celsius în nordul ţării şi de 28 de grade Celsius în sud.

Cum afectează temperaturile extrem de ridicate plantele