Educatoare din Pitești, condamnată pentru purtare abuzivă față de doi copii

Femeia a primit pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, la care se adaugă și interdicţia de a mai lucra cu persoane minore.

O educatoare de la o creşă din Piteşti a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă la care se adaugă și interdicţia de a mai lucra cu persoane minore. Femeia este acuzată că a strâns de gât o fetiţă şi a lovit un băieţel care ulterior a căzut și și-a spart nasul. Sentinţa, pronunţată de Judecătoria Piteşti, nu este definitivă, potrivit digi24.ro.

Femeia, educator-puericultor la o creşă din cartierul Trivale din Piteşti, a fost trimisă în judecată  în 2022 pentru purtare abuzivă,  după un an de proces fiind găsită vinovată.

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Piteşti au condamnat-o pe femeie la un an şi 9 luni de închisoare pentru o faptă de purtare abuzivă, comisă în data de 11 aprilie 2022 şi la 2 ani şi cinci luni închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, fapte comise 20 aprilie şi 4 mai 2022. „Contopeşte cele două pedepse, de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 5 luni de închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de de 2 ani şi 5 luni de închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 7 luni închisoare (o treime din 1 an şi 9 luni închisoare), în final inculpata I.P urmând să fie condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare”, a stabilit Judecătoria Piteşti, care a dispus suspendarea executării pedepsei.

Instanţa de judecată a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi

Este vorba despre dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura o activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai mici de 15 ani, interdicţii valabile pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Pompierii intervin pentru stingerea mai multor incendii de vegetație în Grecia