cod unic bac

Rezultatele pe care le vor obține absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat din acest an vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională, a anunțat Ministerul Educației. Emiterea codurilor unice în baza cărora fiecare elev în parte și-a putut afla notele de la examene a reprezentat o premieră în istoria învățământului românesc. Procedura a fost introdusă în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Anul acesta prima probă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe 22 iunie. Elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 23 iunie proba la Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă. BAC-ul va continua în data de 24 iunie când va avea loc Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă.

Primele rezultate de la BAC 2020 vor fi publicate pe 30 iunie. Rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate, on-line, pe 5 iulie.

Citește și: Avizierul școlii devine istorie. Elevii primesc coduri unice pentru aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională

HashtagNews.ro