Un accident grav s-a produs în Sibiu, o ambulanță aflată în misiune fiind spulberată de către o șoferiță care nu a auzit semnalele acustice. Autospeciala care transporta la spital un pacient și se deplasa cu semnalele acustice și luminoase pornite a fost lovită din plin de femeia care susține că nu a observat-o decât foarte târziu, potrivit romaniatv.net.

Incidentul s-a produs joi seară pe Şoseaua Alba Iulia din Sibiu. Martorii care au asistat la incident au sunat imediat la 112, la fața locului intervenind mai multe echipaje ISU și de poliție.

În urma impactului, două persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Ambulanţa circula în regim prioritar, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, transportând un pacient, adult. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei autoturismului, o sibiancă în vârstă de 39 de ani.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzei producerii evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanţă Sibiu au anunţat că pacientul care era transportat la spital de către echipajul SAJ implicat în accident a fost preluat de către un echipaj ISU și dus la UPU. Potrivit autorităților, la spital a ajuns și femeia care a provocat accidentul, echipajul SAJ nu a suferit vătămări corporale. Cei doi răniţi, pacientul de 36 de ani din ambulanţă şi şoferiţa autoturismului, de 39 de ani, au fost transportaţi la spital de două echipaje SMURD, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cimitir digitalizat pentru prima oară în România