Șofer turc şi bulgar, prinşi la Nădlac cu 47 de migranți ascunși printre mărfuri

Cei doi șoferi sunt anchetați penal

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au prins doi şoferi de TIR, unul turc şi celălalt bulgar, care ascundeau 47 de migranţi printre mărfurile transportate, ei fiind cercetaţi penal, potrivit .g4media.ro.

„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar şi un cetăţean turc, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria şi Turcia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Polonia şi Germania. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, în total, 47 de cetăţeni străini”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră Arad. 

Călătorii clandestini sunt din Pakistan, Siria, Egipt, Sri Lanka şi Irak, unii solicitanţi de azil, ei fiind cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.1.372 de cetățeni străini au fost opriți la graniță, în luna martie a acestui an, cel mai mare număr înregistrat în ultimele 7 luni, conform datelor primite de la Poliția de Fontieră.

”Pe linia migraţiei ilegale, s-au continuat acțiunile în sistem integrat, precum și măsurile ce vizează întărirea dispozitivelor de control de la frontiera cu Serbia și Bulgaria.

De exemplu, în primul trimestru al anului prezent, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 3.289 cetăţeni străini care au încercat să treacă frontiera de stat în scop de migraţie ilegală, din care 443 pe sensul de intrare în ţară şi 2.846 pe sensul de ieşire”, precizează institutia.

Cimitir digitalizat pentru prima oară în România