Foto: Facebook

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat ne-a vorbit din nou despre virus și despre ce va urma. Cu toate că situația prezintă o oarecare ameliorare, acesta a menționat că este necesar să nu ne relaxăm – cel puțin nu de tot. Viața noastră nu va mai fi pentru o perioadă așa cum o știam. Va trebui să învățăm să ne adaptăm distanțării sociale, măștilor și verificării temperaturii, atunci când intrăm într-un spațiu public închis. Aceste măsuri, fie ele cât de deranjante, sunt utile pentru a preveni răspândirea virusului.

„Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat”, spune Raed Arafat.

De asemenea, tot Raed Arafat ne-a vorbit și despre ce ar putea să pățească instituțiile care nu respectă normele impuse: „Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper să nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei.”

Raed Arafat, despre posibila relaxare graduală

„Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu să revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor”, a afirmat acesta.

Și pentru că internetul e plin de glumițe, mai mult sau mai puțin amuzante, legate de „luarea” temperaturii oamenilor ce intră în spațiile comerciale extinse, Arafat a declarat:

„A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect… Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, daca intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura”, a subliniat el.

Citește și: Cu un pas mai aproape de un vaccin anti-COVID 19

#News