FOTO facebook
Foto: Facebook

Marcel Ciolacu vrea suspendarea ratelor românilor. Alături de Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, și de președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean, Ciolacu a depus, joi, în Parlament o propunere legislativă care introduce posibilitatea ca populația să nu mai plătească ratele la bănci în anul 2020, legea fiind depusă în contextul epidemiei de coronavirus.

Ciolacu îi dă peste nas Guvernului PNL

Legea a apărut ca o necesitate din cauza neintervenției premierului Ludovic Orban în această chestiune, deși Guvernul promisese măsuri de protecția a populației și a firmelor în fața efectelor economice ale pandemiei de coronavirus.

PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației.

#PSD a depus astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede #suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020.

În această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme și curajoase. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și Paul Stănescu bârfește PNL pe la colțuri de Facebook

PSD, inspirat de Viktor Orban

Propunerea PSD este menită să rezolve și în România problema ratelor populației și firmelor pe durata crizei provocate de coronavirus, așa cum a fost rezolvată și în alte țări, spre exemplu Ungaria, unde plata ratelor a fost amânată până la sfârșitul anului 2020 prin decizia Guvernului condus de Viktor Orban.

#NEWS