Vot Anticipate

Ordonanța de urgență pentru anticipate, pe sistemul „s-a rezolvat, nu se poate!”

Exact cum prezicea și Dan Barna dimineață, alagerile anticipate încep să prindă aer de „Fata Morgana”. Și bine zicea! Nu de alta, dar se pare că ordonanța de urgență pentru anticipate, lansată la apă de către guvernul Orban, a fost respinsă în Senat cu foarte puțin timp în urmă.

Odată respinsă, OUG pentru anticipate va ajunge în perioada următoare pe masa deputaților, aceștia având misiunea de a examina respingerea Senatului. Nici aici nu avem prea mari speranțe că s-ar putea rezolva ceva, însă. Cu toate că rolul decizional le aparține lor, celor din Camera Deputaților, șansele ca ceva să se schimbe sunt aproape nule, dat fiind orientarea politică a celor răspunzători.

Citește și: Vulpea care n-ajunge la anticipate, amenință cu recesiunea

Respingerea, pe larg

Mai exact, este vorba despre 86 de voturi împotriva ordonanței și de 34 de voturi pentru. Cei ce s-au opus vehement trecerii ordonanței au fost senatorii aferenți următoarelor partide: PSD, UDMR, ALDE și PMP. Cum era de așteptat, cei din PNL și USR sunt răspunzători de cele 34 de voturi pentru.

Ce prevedea ordonanța

Aceasta venea la pachet cu 3 zile pentru votul din diaspora, cât și cu dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

O altă prevedere ce ar fi venit în sprijinul alegerilor anticipate se referă la posibilitatea votării de oriunde din țară.

Reamintim că ordonanța pentru anticipate a fost publicată în Monitorul Oficial săptămâna trecută.

În concluzie, până la alte vești despre subiect, s-a rezolvat, nu se poate!

#News