18 ianuarie, cea mai caldă zi din această lună din istoria măsurătorilor din România

18 ianuarie a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României.

=

Miercuri a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo din România, fiind doborât recordul național, cu 22,5 grade Celsius la Turnu Măgurele. Pentru București, la stația de la Băneasa au fost 20,6 grade Celsius, cu două grade și jumătate peste precedentul record, înregistrat în 2002, la stația Afumați. Meteorologii spun că azi vor fi din nou temperaturi foarte ridicate., potrivit digi24.ro.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat că ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României.

 S-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice, iar recordul absolut de 22,5 grade Celsius sabilit la Turnu Măgurele îl doboară pe cel precedent din 7 ianuarie 2001 de la Oravița, când au fost 22,2 grade, a spus meteorologul. Potrivit acestuia, și azi va fi extrem de cald comparabil cu ziua de ieri: „Ne așteptăm la 22 de grade în sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea. În Buurești vor fi 20 – 21 de grade, așa că s-ar putea doborî din nou recordurile termice”. 
Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, a spus Huștiu, care a adăugat că maximele termice vor fi cuprinse între 10 grade în nord-vestul țării și 22 grade în sud și sud- est. „De mâine însă vremea se va răci, iar procesul de răcire va începe din vestul țării. Temperaturile vor scădea spre 2-3 grade. Însă, în sud-est, vineri vor fi maxime de 18 – 19 grade.

În weekend vor fi maxime cuprinse între de 2 și 12 grade, cu valori termice mai ridicate în sud-est.

Chiar și cu această răcire, vremea rămâne mai caldă față de normalul acestei perioade”, a subliniat meteorologul. Și în București vremea va fi deosebit de caldă, se vor atinge 20 – 21 de grade, mâine vor fi maxime de 16 grade, iar în weekend vor fi maxime de 10 grade. Așadar, se răcește treptat și în București, va ploua, vineri dar temperaturile rămân peste medie.Abia după 25 ianuarie, ne așteptăm ca temperaturile să se apropie de normalul acestei perioade”, a spus meteorologul.

Grevă naţională în Franţa împotriva proiectului privind reforma pensiilor

=