Microsoft va concedia 10.000 de angajaţi

Compania va continua să facă angajări în zonele strategice

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie, ceea ce este o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, potrivit g4media.ro.

„Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi. Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice”, a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor. 

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie. Analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri importante.. În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

 Arest la domiciliu pentru doi bărbaţi care au sustras cabluri de telecomunicaţii din Brăila