Kariom Benzema
Kariom Benzema - pag de FB

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a câştigat, la Paris, trofeul Balonul de Aur. Premiul a fost prezentat de Zinedine Zidane, care i l-a înmânat. Sadio Mane a ocupat locul al doilea, iar podiumul a fost completat de belgianul Kevin de Bruyne, potrivit ziare.com.

La ceremonia desfășurată la Paris au fost invitaţi pe scenă mama lui Zidane, Malika şi băieţelul lui Karim, Ibrahim de 4 ani.

La 34 de ani, fotbalistul de la Real Madrid este primul francez laureat al Trofeului Balonul de Aur, după Zinedine Zidane în 1998. Până acum, Karim Benzema a fost nominalizat de 11 ori, iar cea mai bună clasare a fost în anul 2021, locul 4. Karim Benzema a mărturist că Ronaldo şi Zidane au fost idolii săi în copilărie. Karim Benzema este al cincilea francez recompensat cu Balonul de Aur, după Raymond Kopa, Michel Platini, Jean-Pierre Papin şi Zinédine Zidane.

Benzema le-a mulțumit tuturor colegilor săi, de la clubul Real Madrid sau de la naţională, antrenorului lui, „marelui lui” preşedinte Florentino Pérez, care este pentru el precum cineva din familia lui

„Nu-l uit nici pe domnul (Jean-Michel) Aulas care este acolo, toată academia Lyon. Toată familia mea, pentru că avem nevoie de o familie, care să fie unită. Pentru mine, este Balonul de Aur al poporului”, a spus Karim Benzema. Karim Benzema a venit la ceremonie împreuna cu fiul său, Mohamed, în vârstă de 4 ani. În momentul în care jurnaliștii i-au cerut fotbalistului să pozeze, acesta a stat doar câteva secunde în fața panoului publicitar, după care și-a lăsat fiul să se bucure de toată atenția.

5 trofee a câștigat în stagiunea trecut atacantul francez: Liga Campionilor, Campionatul și Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Liga Națiunilor cu Franța. 44 de goluri și 15 pase decisive a reușit în sezonul recent încheiat supranumitul „Karim The Dream”.

Grevă națională marți în Franța, din cauza creșterii costului vieții