Valiza
Valiza. Sursa foto: vivre.ro

 

Poliția din Noua Zeelandă a deschis o anchetă după ce o familie a găsit rămășițe umane în mai multe valize pe care le cumpărase de la un depozit, la licitație. Descoperire șocantă făcută de o familie care a cumpărat o remorcă cu obiecte vândute în vrac, în urma unei licitații desfășurate într-un depozit din Auckland, Noua Zeelandă, potrivit digi24.ro. Aceștia au găsit în valize rămăşiţele a doi copii, cu vârste de şcoală primară,  trupurile fiind probabil conservate de mai mulţi ani. Potrivit inspectorului Tofilau Faamanuia Vaaelua, victimele ar fi avut între cinci şi zece ani, cele două trupuri fiind găsite în două valize de mărime identică. 

 „Natura descoperirii face ca ancheta să fie una complexă, inclusiv din cauza timpul scurs între deces şi descoperire”, a subliniat inspectorul

Familia care a făcut descoperirea nu are nicio legătură cu moartea copiilor, dar”în mod firesc este bulversată de descoperire”, solicitând să-i fie respectată viaţa privată, a mai precizat inspectorul Vaaelua. Poliţia a lansat un apel la Interpol,  oamenii legii analizând  şi alte obiecte, de menaj sau personale,  depozitate în remorcă, pentru a identifica cei doi copii. Depozitul şi proprietatea unde au fost duse valizele au fost examinate de poliţia pentru investigaţii criminale. Deși identitatea celor doi copii nu au fost încă stabilită, inspectorul Vaaelua a adresat compasiune familiei care s-ar putea afla în Nouă Zeelandă şi care poate nu a aflat de moartea acestora. „Mulţi dintre noi (cei din poliţie) suntem părinţi. (…) Vom face tot ce ne stă în putere pentru a identifica victimele”, a declarat inspectorul, care a mai adăugat că: „Ce pot spune este că facem mari progrese în ancheta ADN”.

Noua Zeelandă a ridicat toate restricțiile impuse de COVID