Alfred Simonis/ Captură video

Șeful deputaților PSD, Alfred Simonis a vorbit într-una dintre postările sale de pe Facebook de așa-zisele acte de traseism ale primarilor PSD către PNL. Poate unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al lui Ioan Lihoni, actualul primar al localității Bethausen, din județul Timiș. Lihoni a trecut de curând în barca liberală, cu toate că până nu de mult susținea faptul că președintele Iohannis nu este român, îndemnându-i pe locuitorii localității pe care o administrează să voteze Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea.

Simonis: „O dovadă certă de imoralitate și de lichelism politic!”

„În timp ce premierul Orban se face că plouă, că nu știe nimic, că racolările de primari de la PSD sunt doar bazaconii iar președintele Iohannis spune cu subiect și predicat că este împotriva traseismului politic, un prim traseist este confirmat cu acte în regulă, bine merci, primarul de la Bethausen, Ioan Lihoni. O dovadă certă de imoralitate și de lichelism politic!”, scrie Simonis pe Facebook.

Cu toate astea, reamintim că tehnica traseismului politic nu este una nouă, ea fiind practicată în trecut și în sânul social democraților.

Citește și: Cioloș: „PSD nu are nicio legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul”

#News