Gabriela Firea

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 889 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul reprezentând un nou record, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 36.691. Mai mult, GCS a făcut și un top național al localităților cu cel mai mare număr de bolnavi infectat cu SARS-COV-2, Capitala fiind, în opinia specialiștilor Grupului de Comunicare Strategică, în fruntea clasamentului cu 4.260 de cazuri de coronavirus.

Cifrele, cu adevărat alarmante, nu reflectă însă realitatea, fiind vorba de o nouă greșeală a GCS. Primarul General Gabriela Firea a explicat într-o postare pe Facebook că în ceea ce privește Bucureștiul, cifra prezentată de GCS reprezintă de fapt suma tuturor pacienților tratați în spitalele din Capitală din luna martie și până în prezent. Firea a mai transmis că „Bucureștiul nu e focar de Covid-19!”.

„Revin cu informații corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sănătății. Azi (sâmbătă, 18 iulie – n.r.) s-a anunțat „record de îmbolnăviri Covid 19 în Capitală”: 4260!!

Titluri mari : S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire!!
Câtă minciună și aberație!!

Concret :
1. 4260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în 5 luni, din martie și până azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în 6 spitale Covid și suport.

2. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țara. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașina proprie ori Ambulanța.

3. 60% din pacienții spitalelor din București sunt din alte județe ale țării, nu sunt bucureșteni.

4. Avem suficiente paturi normale și de ATI în Capitală, precum și ventilatoare mecanice, de asemenea, cadre medicale foarte bine pregătite. Ministerul Sănătății trebuie doar să-și facă datoria și să reorganizeze resursele în interior.

5. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienții cronici din întreaga țară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecțioase pentru pacienții Covid-19.

6. Cui folosesc aceste dezinformări?

7. Mai multă acțiune, mai puțin fake news!!

8. Dacă ministrul Sănătății este depășit de situație, de ce nu demisionează?

9. Ce bună era testarea în masă!! Eram și noi acum, ca toată Europa, spre o viață aproape normală! 10. Cel mai important : Bucureștiul nu este focar Covid-19. În Capitală s-au tratat cei mai mulți pacienți Covid-19 din întreaga țară!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Cu cifrele pe masă! Gabriela Firea: Sunt și paturi și personal medical! Nu există, însă, interes pentru pacienți!

HashtagNews.ro